Zimní sraz 19.2.2011

27.02.2011 14:21

 

Zimní sraz

19.2.2011 – Mojžíř

V sobotu 19.2. jsme se všichni sešli v 7:30hodin u hasičárny. Po chvíli na to jsme se připravili a mohli jsme vyrazit na náměstí, kam pro nás svým „Kozlobusem“ přijel pan Miroslav Kozlík spolu s tisovskými mladými hasiči.

 Dojeli jsme do Mojžíře k hasičárně. Vystoupili jsme z autobusu a udělali jsme si společnou fotku.

 Běželi jsme v takovém pořadí co jsme přijeli. My jsme přišli  na start až jedenáctí, protože nám u prezentace zapomněli přidělit startovní číslo.

 A mohli jsme vyběhnout. V okolí kopce „KOZÁK“ bylo celkem pět stanovišť: určování stromů, stop a ohnišť,  odhad vzdálenosti a překonání provazové lávky. Vytváření plastiky z přírodního materiálu jsem si mohli  vybrat sami. Místo k nejdůležitějším bodem akce bylo vaření v kotlíku nad ohništěm - letos byla společným jídlem vyhlášena BRAMBORAČKA. Došli jsme až na nějakou stráň, kde jsme se mohli pustit do vaření a plastiky o tu se postarali naši mladší. Kluci se starali o oheň a holky například o škrábání brambor a mrkve a její krájení, o loupání česneku a cibule, a v neposlední řadě také o míchání, aby se nám oběd nepřipálil a také o dochucování. Když jsme dovařili, každý z nás se najedl. Uklidili jsme si po sobě ohniště a zalili vodou, Michňák počůral. A hlavně jsme si po sobě uklidili své místo. Odebrali jsme se pak k hasičárně, tam jsme si vzali zbytek věcí a nastoupili jsme do autobusu, ale už bez Alenky, ta zůstala s Jirkou v Mojžíři na grilování.

 

Účastníci: Danka, Alenka, Romča, Libor, Kája, David, Verča, Štěpka, Kačka, Jenda, Papuch, Pavlík, Miška, Štefánek, David a Kuba L., Robert, Lukášek, Míša, Barča, Michňák, Pánek,