Návštěva Senátu v Praze 28.1.2011

27.02.2011 00:00

 

 Senát

 28.1.2011 – Praha

 

 

Dne 28.1. v 6:30 hodin jsme se sešli na autobusové zastávce v Libouchci,  abychom nastoupili do autobusu a jeli do Ústí nad Labem. Tam jsme přešli na vlakové hlavní nádraží, kde Alenka koupila jízdenky a mohli jsme jít na nástupiště. Za chvíli přijel vlak, nastoupili jsme, zabrali tři kupé a odjížděli.

Po hodině a půl jsme přijeli do Prahy na Hlavní nádraží. Přemístili jsme se na metro a jeli několik zastávek i s přestupy na zastávku Malostranská. Došli jsme až k Valdštejnskému paláci, kde sídlí Senát Parlamentu České republiky.

Na recepci si pro nás přišel pan Jaroslav Doubrava, senátor za Ústí nad Labem, který nás po celou dobu naší návštěvy doprovázel. V salonku jednoho z výborů Senátu jsme společně besedovali s místopředsedou Senátu, Ing. Zdeňkem Škromachem i p. Doubravou. Mohli jsme se jich zeptat na cokoliv, i výši platu nám řekli. Také jsme zjistili, že jejich práce není jen tak jednoduchá. Poté nás pan Doubrava vyzval, abychom šli do tzv. Jízdárny, kde jsme si všichni udělali skupinové foto. Poté se nám věnovala paní průvodkyně - vyprávěla o Valdštejnském paláci. Prošli jsme skoro všechny prostory paláce. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavostí a věcí, které jsme vůbec nevěděli, třeba že existuje modrobarevná a zelenobarevná barva J . Dostali jsme se i dokonce do Jednací síně, kde senátoři hlasují o různých zákonech. Po prohlídce paláce jsme se rozloučili s panem Doubravou a opustili jsme prostory.

Když jsme odcházeli, dali nám na Informacích pár prospektů. Cestou zpět na nádraží jsme šli po Karlově mostě, tam jsme měli půl hodinky na přestávku, svačili jsme, nakupovali a také koukali na Vltavu. Šli jsme až k Hlavnímu nádraží pěšky různými uličkami, ve kterých se vyzná snad jen Jirka a nejen že se vyzná, ale chodí rychle, a kdo má krátké nohy, tak mu nestíhá. Nakonec zpomalil. Na nádraží jsme došli „s jazykem na vestě“ včas. Šli jsme na nástupiště  a  mohli jsme nasednout do super vlaku Vindobona. Cestou jsme se mohli kouknout, co všechno zatopilo Labe při povodních.

Dojeli jsme zpátky do Ústí nad Labem a šli na chvíli do OC FORUM, kde jsme si mohli něco koupit. Někteří zabloudili, tak jsme se pak hledali všichni najednou. Ale na autobusové nádraží jsme došli všichni společně. Nastoupili jsme do autobusu a jeli jsme do Libouchce, kde na nás s otevřenou náručí čekaly maminky a tatínkové. Byl to prima den. Děkujeme…J

 

Účastníci zájezdu: Ája, Danka, Romča, Jirka, Štěpka, Verča, Bára, Kačka, Pája, Honza M., Jenda, Jéňa, Honza P., Míša, Miška, Tomík,